Tuš kada ne odvodi vodu, voda se gomila

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Svako od nas našao se u situaciji da voda u kadi ili tuš kabini neće da ode, već se gomila i nakuplja, preteći da se izlije iz ivica kade i tuš kabine.

To se dešava jer je slivnik ili cev zapušena od mnogobrojnih naslaga koje su se stvorlie vremenom. Istina do zagušenja može doći i trenutno, ukoliko u slivnik ubacite vlažnu maramicu ili neki krupniji komad kozmetičkih stvarčica koje se koriste u higijeni, poput ubrusa, štapića za uši i slično.

Tada voda više ne može da prolazi kroz cevi svojim tokom, već nailazi na prepreku. Buduči da joj je put blokiran ona izlazi napolje u manjoj ili većoj meri, što može dovesti do poplave,

Kada koristimo puno kozmetičkih preparata, kao što su šamponi, maske, sapun, deterdžent, ovi sastojci se često ne rastvore u vodi, ukoliko ih ima u velikoj količini. Sve supstance koje se ne mogu rastvoriti u vodi ali i kosa koja opada može napraviti veliki čep, koji će sprečiti vodu da prolazi bez poteškoća.

Sve ovo stručnije se naziva zagušenje u cevima, ili zagušenje kanalizacije, koje može biti jače i slabije. Slabije zagušenje može se rešiti i ručnim odgušenjem, korišćenjem različitih alata, sajli i vakum gume, te je ovaj tip zagušenja jednostavniji za otklanjanje.

U tu svrhu, koriste se i razni kućni preparati, koji se dobijaju mešanjem sode bikarbone, soli i sirćeta, a ovaj tip zagušenja ponekad možete rešiti i sami, bez stručne pomoći.

Jači tip zagušenja, znači da su naslage deblje i tvrdokornije, te je u tom slučaju potrebno mašinsko ogušenje kanalizacije, koje mogu izvesti samo profesionalni vodoinstalateri.

Ukoliko je u pitanju jače zagušenje, savetuje se da problem ne rešavate sami. U ovom slučaju potrebno je da se sve naslage iz cevi očiste a ne samo da se otkloni čep koji je doveo do zagušenja.