Umanjen pritisak vode u plastičnoj cevi zbog nakupljenog kamenca

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Kada je pritisak vode slab, uzroci mogu biti mnogobrojni. Pre svega slab pritisak, može biti deo vodovodnog sistema, za šta je zadužen JKP Vodovod i kanalizacija i mi ovde ne pričamo o tom razlogu, na koji ne možemo da utičemo.

Jedan od razloga može biti nakupljen kamenac u plastičnim cevima, koji su posledica tvrde vode u našem vodovodnom sistemu.

Kada ima puno kamenca, to predstavlja svojvrsnu prepreku vodi, odnosno ona ne može da teče svojom brzinom, već nailazi na prepreke što slabi njenu jačinu.

Zato je od ključnog značaja redovno proveravati stanje cevi, koje ne bi trebalo da budu zapušene ni od prljavštine, ni od kamenca. Ukoliko zapostavite cevi i dopustite da velika količina kamenca zauzme njihovu površinu, to ih može i oštetiti, tako da one na kraju mogu da puknu, a vi možete da doživite pravu havariju u stanu. Tako da je obavezno proveriti unutrašnjost cevi bar jednom godišnje, kako bi se otklonili svi mogući nedostaci, a i kako bi voda mogla neometano da cirkuliše.

Za to će vam biti veoma važan profesionalan vodoinstalater, sa velikim iskustvom. Danas je provera cevi mnogo jednostavnija zbog pojave specijalizovanih kamera, koje snimaju unutrašnjost cevi. Ovo je veoma lak način da se otkrije u kakvom su stanju same cevi, koliko su oštećene i koliko su zapušene, kao i na kom mestu je došlo do zagušenja.

Kada vodoinstalater ima tu informaciju, cela intervencija je mnogo elegantnija i jednostavnija. Čišćenje kamenca je neophodno i ne možete ga izbeći, zato pronađite ovlašćeni vodoinstalaterski servis i prepustite sve profesionalcima.

Uz pravi pristup, račun i garanciju, vi ćete biti bezbedni i sigurni, a imaćete i kvalitetan pritisak vode, koji je važan kako za pranje, tako i za kupanje i obezbediće vam da kvalitetnije iskoristite vodu.