Servisiranje klima uređaja

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Klima uređaji su nam potrebni kada spavamo, radimo, kupujemo i u svakoj mogućoj prilici, ali i u prelaznim periodima tokom zime, kada grejanje još nije proradilo a potrebno nam je da se ugrejemo. Funkcionalni klima uređaji su neophodni da bi nama i našim porodicama bilo udobno u svako doba dana i noći.

Većina nas koji imamo klima uređaje u svojim domovima, često zanemaruje servisiranje klima uređaja, što je neophodno za održavanje klima u dobrom stanju. 

Zanemarivanje popravki klima uređaja ili loše održavane jedinice mogu dovesti do ozbiljnog problema koji zahteva veliku popravku. Klima uređaji su baš kao i ostale mašine, zahtevaju redovan servis kako bi dale svoj maksimum. Zato je veoma važno da izaberemo pravog servisera i servis od poverenja. A to možemo učiniti, tako što ćemo na Guglu ukucati fraze kao što su “Servis klima Beograd” i tako pronaći majstora za održavanje i popravku klime. 

Postoji niz prednosti zbog čega je redovan servis klima uređaja važan, a to nisu samo tehnička ispravnost i visok stepen hlađenja.

Važno je da vi i vaša porodica ostanete zdravi, kao i da udišete čist vazduh. Ako je vaš klima uređaj začepljen prljavštinom i prašinom, to može dovesti do raznih zdravstvenih problema, posebno ako postoje stanja kao što su astma ili alergije.

Dakle, nakon servisiranja klima uređaja, on će efikasno ukloniti sve te bakterije i prljavštinu, a u vašim prostorijama strujaće samo čist vazduh.

Duži životni vek klima uređaja


Klima uređaji su baš kao i svi drugi uređaji, zahtevaju redovan servis kako bi pokazali svoje najbolje performanse. Takođe, redovan servis klima uređaja nije samo važan zbog maksimalnog potencijala klima uređaja, već i zbog toga što će vam ispravan klima uređaj trajati duže.

Smanjićete broj godišnjih popravki


Svi volimo da imamo ispravne uređaje u kući, ali ako ne razmišljamo o popravkama i servisiranju, veliki kvarovi i to baš u sred leta nam mogu pokvariti planove. Ispravnost se ne podrazumeva nakon nekoliko godina korišćenja i zato uložite u redovan servis.

Smanjite troškove na duge staze


Ako mislite da je servis klima uređaja skup, vaši računi za struju i popravke mogu biti još veći na duži rok. Klima uređaj bez redovnog održavanja može vas koštati više, kao što su veći računi za struju, kao i visoki računi za popravku ako je potrebna veća popravka zbog lošeg održavanja. Mali problemi koji nisu svesni mogu na kraju dovesti do velikog problema koji dovodi do kvara ili problema sa kvarom. Sa neispravnim klima uređajem ili smanjenom efikasnošću hlađenja, možete očekivati da će vam računi za struju postati veći.

Uklonite neprijatan miris


Ponekad će vaša klima emitovati neprijatan miris u vašem domu ili kancelariji. To je često zbog buđi, bakterija i prljavštine koji se nakupljaju u vašem klima uređaju. Ako ikada osetite neprijatan miris koji izlazi iz vaše klime, odmah bi trebalo da angažujete servisere da provere stanje vaših klima uređaja-

Proverite garanciju


Različiti proizvođači imaju različite uslove garancije. Međutim, neki od korisnika zahtevaju da redovno servisiraju klima uređaj kako bi održali jedinicu u dobrom radnom stanju. Zato ako želite da vaš klima uređaj ostane u garanciji, redovno ga servisirajte.