Kupatilska tuš baterija pušta vodu na sve strane

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Svi volimo kvalitetnu tuš bateriju i njene funkcije koje nam omogućavaju prijatno tuširanje različite jačine. Ipak, dešava se da iz baterije prska voda, ali ne tamo gde bi trebalo, već na sve strane, što utiče na kvalitet samog tuširanja, ali i na prekomernu potrošnju vode.

Jedan od razloga jeste kamenac koji se nakuplja unutar baterije i sprečava normalan protok vode, zato je potrebno redovno čistiti sve delove baterije, jer kamenac ne može da se izbegne. Kamenac je posledica tvrde vode i ostaje na površini, nakon sušenja, Ipak u većoj količini može izazvati i velike problem, pa baterija ume da zapekne, tako da skoro uopšte ne radi.

Rešenje je redovno čišćenje i održavanje baterije ali i svih drugih površina. Tuš bateriju možete očistiti od kamenac tako što je prebrišete alkoholnim sirćetom i rastvorom sode bikarbone i vode. U slučaju da čišćenje kamenca ne pomogne i da baterija i dalje pušta vodu, pozovite vodoinstalatera. On će doći na vašu adresu i utvrditi da li je potrebna zamena tuš baterije.

Ukoliko je potrebna, vodoinstalater će vam predložiti drugi model baterije i zameniti na licu mesta. Sama intervencije a ne traje dugo. Važno je sve povezati na pravi način sa cevima, tako da nema oštećenja ni propusta. Ukoliko zamena nije neophodna možete se odlučiti samo za popravku tuš kabine.

Popravka tuš kabine traje u zavisnosti od težine kvara i delova koje je potrebno očistiti i zameniti. Svakako, ako već kupujete novu bateriju, odlučite se za onu visokog kvaliteta. I za intervenciju zamene i popravke možete pozvati hitnu službu u vodoinstalaterskom servisu. Svakako ćete dobiti i račun i garanciju na usluge, a to vam može biti od pomoći narednog puta, kada budete imali problema sa tuš baterijom. Ukoliko primetite vlagu na zidu, moguće je da vaša tuš baterija nije dobro povezana pa voda curi u zidu, zato hitno reagujte.