Šta kada ne može da se zatvori voda na česmi?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Vrlo je verovatno da u jednoj kući ili stanu, odnosno poslovnom prostoru, ne postoji tako neprijatna situacija kao što je curenje vode na česmi. 

Mnogi od nas u skloni da prenebregnu kada dođe do postepenog kapanja, smatrajući da će to jednostavno proći. Ali nažalost to se ne dešava sve dok vodoinstalater ne dođe, te zameni gumicu ili čak i ventil, odnosno celu bateriju ukoliko je potrebno. 

Vodoinstalater - hitne intervencije 


Za vlasnike stambenih ili poslovnih prostorija je najbitnija informacija da ako primete da ne mogu da zatvore vodu na česmi, u bilo kom trenutku mogu izabranog majstora da kontaktiraju. Sve to zato što svaki profesionalni vodoinstalater nastoji da klijentima omogući i hitne intervencije, odnosno izlazak na teren u bilo koje doba dana ili noći. 

Preporuka je da ne paničite, kada primetite da voda na česmi curi, već da prvo pristupite zatvaranju ventila. Na taj način ćete sprečiti da dođe do poplave sve dok vodoinstalater ne bude mogao da vas poseti i utvrdi gde je nastao kvar, odnosno otkloni ga. Dakle, pre nego što budete kontaktirali izabranog majstora, najbitnije je da zatvorite glavni ventil u konkretnoj prostoriji. 

Posle toga će majstor izaći na teren, te će na osnovu stanja same baterije, odnosno na osnovu procene kvara, da vam predloži da li je dovoljno da se zamene eventualno gumice na slavini ili možda čak i ventil u zidu. A u određenim situacijama, odnosno kada je baterija dotrajala, gotovo je sigurno da će izabrani vodoinstalater da preporuči njenu zamenu. Baš zato se ne bi trebalo igrati sa ovim kvarom, jer on može da vrlo lako izazove poplavu, ako se njegovom rešavanju ne pristupi u najkraćem mogućem roku i ako taj posao ne bude izvršio profesionalni vodoinstalater.