Zagušenje kuhinjske vertikale

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kada se pojavi zagušenje kuhinjske vertikale, to znači da je već došlo do ozbiljnijeg zagušenja cele vertilkale na nivou cele zgrade ili višespratne jedinice.


Zagušenje kuhinjske vertikale nastaje kada zanemarimo slivnike i u njh duže vreme bacamo ostatke hrane, talog od kafe, ulja. Jednom rečju ne vodimo računa o tome šta dospeva u slivnik i tada se cevi zaguše od prevelike koliine ostataka koji se nalaze u cevima, a koje ne mogu da se rastvore u vodi, već se poput naslaga lepe za cevi izazivajući zagušenje.


U ovom slučaju teško je otkriti odakle je krenulo zagušenje, a u tome vam mogu pomoći stručni vodoinstalateri koji će najpre uraditi detekciju, a zatim i intervenciju samog odgušenja vertikale.


Drtekcija se radi uz pomoć specijalizovanih kamera za snimanje cevi, koje daju precizne informacije o mestu zagušenja cevi. U tom slučaju detekcija je ajo važna, a kamere mogu značajno skratiiti proces detekcije i utvrđivanja tačnog mesta zagušenja. U zgradama je malo teže otkriti mesto ili stan u kome je došlo do zagušenja, ipak našim vodoinstalaterima to lako polazi za rukom.


Nakon što se detektuje tačno mesto zagušenja, kako bi se odgušila cela vertikala, primenjuje se mašinsko odgušenje kuhinjske verikale tzv. voma vozilom, nakon čega se uklanja uzrok zagušenja i ispiraju cevi, kako bi cela vertikala bila čista i prohodna.


Kako bi odvodi i dalje ostali čisti, potrebno je da redvno čistite slivnike i da vodite računa da ne upadnu u odvod kako ne bi došlo do novih zagušenja sudopere ali i cele vertikale.