Voda slabo otiče iz oluka

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Kada imamo promenu u normalnom oticanju vode iz oluka, to je siguran znak zagušenja oluka, pogrešnog nagiba ili oštećenja oluka, samo je potrebno utvrditi pravi uzrok, kako se oluci ne bi dalje oštećivali i kako ne bi došlo do izlivanja vode po zidovima. Osnovna uloga oluka jeste da sakuplja kišnicu i sprovodi je u kanalizaciju inače bi sva voda dospela na objekat i vrlo brzo bi ga oštetilia.

Zato je prvi korak da pozovete stručnjake koji će proveriti da li su oluci oštećeni ili zapušeni. Oštećene oluke bi trebalo odmah zameniti kako ne bi došlo do odvaljiivanja sviih oluka i izlivanja veće količine vode, lišća i drugog otpada. Drugi uzrok slabog oticanja vode je zagušenje oluka. Zapušeni oluci su najčešći kada ih dugo ne čistite i potrebno je da to znate. Takođe ovaj problem je u vezi sa jesenjim i zimskim mesecima.

Nagib oluka bi trebalo takođe proveriti jer ukoliko nije odgovarajući voda ne može da otiče već stoji u oluku.

Naši vodoinstalateri će ispraviti nagib oluka, ukoliko on nije dodatno oštećen ili zapušen. Otpušavanje oluka je dodatna intervencija koja može da se uradi uz promenu nagiba. Otpušvanaje oluka se radi sa posebnim mašinama ili ručno i potrebno je kada usled jakih nanosa vetra dođe do zagušenja usled nakupljenog lišća prašine i zemlje. Važno je da redovno čistite oluke poseban pred zimsku sezonu jer tada postoji veća šansa da dođe do zagušenja usled jakih nanosa koji su veći u zimskim mesecima.

Kada je oluk zapušen, voda stoji ili može da se preliva iz oluka i natapa zidove što nikako nije rešenje. Zato iako je sve u redu uvek pozovite majstore za redovno čišćenje ili odgušenje ako je problem već nastao.