Šta kada ispod kade na slivniku curi voda?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kada primetite da ispod kade curi voda na slivniku, to je često problem koji zahteva hitnu popravku. Evo koraka koje možete preduzeti kako biste rešili ovu situaciju:

Prvo, isključite dotok vode ka kadi. Ovo se obično radi pomoću ventila ili ručice koji regulišu dotok vode ka slavini za kadu. Ako voda curi ispod kade, to može biti uzrokovano pukotinama, propustima u zaptivkama, ili curenjem oko slivnika. Pogledajte pažljivo oko slivnika i uočite da li postoji vidljivo oštećenje.

Uklonite vodu iz kade i obrišite pod oko slivnika kako biste bolje videli gde tačno curi.

Ako primetite da je oštećenje na samom slivniku, kao što su pukotine, možda ćete morati da zamenite slivnik. Ovo je posao koji obično zahteva veštine vodoinstalatera. Ako je curenje uzrokovano slabim zaptivanjem oko slivnika, možete pokušati ponovno zaptivanje. Uklonite stare zaptivke i zamenite ih novim. To možete obaviti sami uz pomoć osnovnih alata. Ukoliko curenje potiče od cevi ispod kade, možda ćete morati da proverite zaptivke i spojeve na tim cevima. Zategnite ili zamenite zaptivke ako su oštećene.

U slučaju da niste sigurni u svoje veštine ili ako curenje nije očigledno uzrokovano oštećenjem slivnika ili zaptivkama, preporučljivo je pozvati vodoinstalatera. Oni će moći da procene problem i da ga profesionalno reše, sprečavajući veće probleme ili štetu na duže staze.

Važno je brzo reagovati na curenje ispod kade, jer to može prouzrokovati štetu na podu i zidovima. Redovno održavanje i brza popravka su ključni kako biste sačuvali integritet vašeg kupatila i sprečili dodatne probleme.