Smaknute vodovodne cevi

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kod cevi se mogu javiti više različitih problema. One mogu biti oštećene od korozije ili napukle, stare ili nedovoljno kvalitetne.

Ranije je procedura provere i zamene cevi bila mnogo kompleksnija, a kada bi se javilo pucanje cevi i izlivanje vode, trebalo je rušiti kompletna zidove u kupatilu ili u kuhinji.

Danas to više nije slučaj, jer postoje savremeni uređaji, sa kojima se prati stanje u cevima, ali i stanje samih cevi, bez potrebe za rušenjem zidova.

Sve što je potrebno jeste ubaciti odgovarajuću specijalizovanu kameru za snimanje cevi. Kamera prolazi celom dužinom i šalje informacije putem snimka, na kome se vidi koliko su cevi zapušene.

U isto vreme mogu se sagledati svi problemi koji se tiču samih cevi, da li su i koliko oštećene ili propale od korozije i starosti i koliko su zagušene.

Kada se ustanovi da je određena cev smaknuta ili oštećena, to je intervencija koja se radi po kratkom postupku.

Potrebno je da vodoinstalater zameni određenu cev, kako bi sve funkcionisalo kako treba i kako ne bi došlo do izlivanja vode u zidu.

Problem sa cevima teško da ćete primetiti sami, ako nije došlo do velikog oštećenja, pa primetite da se voda razlila u cevima.

Oštećenja u cevima se obično primete tokom renoviranja kupatila, naročito u starim objektima gde su cevi lošeg kvaliteta i ugrađene su pre tri ili četiri decenije.

Zato, ukoliko renovirate kupatilo ili ga adaptirate, potrebno je da ekipa vodoinstalatera pregleda sve cevi i zameni one koje su oštećene, kako ne bi morali kasnije da obijate pločice, što je izuzetno veliki posao.

Dobra vest je da sada može da se radi na sasvim maloj lokaciji, kako ne bi dolazilo do obijanja zidova.

Potrebno je da se cevi zamene ili poprave ako je to moguće u najranijoj fazi adaptacije, a to svakako rade ovlašćeni servisi sa mnogo iskustva.