Šta ako radijator kaplje

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Možda ste primetili radijator koji kaplje i pitate se zašto se to dešava i kako možete da otklonite uzroke koji su doveli do toga. Morate da znate da neki uzroci nemaju veze sa vašom nemarnošću i da su stvar trenutnog kvara u sistemu, dok su neki vrlo rešivi i možete ih ukloniti na jednostavan način ali uz stručnu pomoć vodoinstalatera.

Često, kapljanje radijatora može biti posledica niskog pritiska u sistemu grejanja, zbog curenja ili gubitka vode iz sistema, ili može biti indikacija problema sa kotlom ili pumpom. Nizak pritisak može dovesti do sporijeg ili nepravilnog cirkulisanja vode kroz radijator, što dovodi do kapljanja.

Kapljanje se može dovesti u vezu sa  oštećenjem ventila na radijatoru ili cevi koja ga povezuje sa sistemom grejanja. Oštećenje može biti posledica korozije, habanja ili loših spojeva. Kada je ventil oštećen, voda može neprekidno curiti čak i kada bi trebao biti zatvoren.

Ponekad kapljanje na radijatorima može biti posledica  kondenzacije, posebno u prostorijama sa visokom vlažnošću vazduha. Ovo može biti privremeni problem i obično se javlja na hladnim površinama radijatora kada topli vazduh u prostoriji dolazi u kontakt sa njima.

Zaptivači na radijatoru mogu se vremenom istrošiti, što može dovesti do curenja vode. Ovo je čest problem kod starijih radijatora ili onih koji nisu redovno održavani.

Zatoa ko sumnjate da sa vašim radijatorima nešto nije u redu, pozovite naš servis i zakažite dolazak vodoinstalatera. Verujemo da Vam možemo pomoći više nego bilo koji drugi servis, jer imamo pouzdan tim servisera koji dolazi u njakraćem roku na vašu adresu. Dajemo račun i garanciju na sve usluge što će vas dodatno učiniti sigurnim.