Šta ako čujete šištanje vode u zidu?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Šištanje vode u zidu nikada nije prijatno. Ne možemo a da se ne zapitamo da li je sa cevima sve u redu i da li je došlo do određenih oštećenja. Zamena cevi nije jednostavna intervencija i zato je važno što pre pozvati profesionalnu vodoinstalatersku službu, koja će određenim alatima i tehnikama utvrditi da li je došlo do pucanja cevi ili do nekog drugog problema. Kako kupatilo ili kuhinja ne bi morale da se obijaju i da se gleda cev po cev, koristi se tehnika koja je poznata pod nazivom snimanje cevi.

Snimanjem cevi može se brzo utvrditi gde je nastalo oštećenje na cevima i da li voda probija kroz cevi. Ukoliko je voda već našla svoj put, to je veliki problem, jer može dovesti do oštećenja zidova koji se kasnije teško mogu sanirati. Što je količina vode veća, to su i oštećenja veća i kasnije dolazi do pojave vlage u objektu, što je ne samo estetski već i zdravstveni problem za vaše ukućane.

Snimanje cevi kamerom mogu koristiti samo iskusni vodoinstalateri. Ova tehnika se koristi i kod detekcije zagušenja u cevima i detekcije pukotina i naprslina na cevima.

Tehnologija je poslednjih decenija značajno napredovala, a uz pomoć ove tehnike, mogu se sprečiti mnogo kompleksniji radovi, koji iziskuju obijanje celog kupatila ili kuhinje, kako bi se ustanovilo mesto problema i tada se radi zamena cevi.

Šištanje vode u zidu može biti i znak oslabljenih ventila, koje je potrebno proveriti i zameniti po potrebi.

Bez obziira na to šta je konkretno problem, možete angažovati vodoinstalaterski servis koji vam uliva poverenje. Ukoliko nemate nikoga da vam preporuči dobrog vodoinstalatera sa iskustvom, možete pogledati revenzije na internetu.

Dobar znak je ako je vodoinstalaterski servis dostupan 24 sata, 7 dana u nedelji i ako nakon završene usluge i zamenjenih delova dobijete i račun i garanciju na uslugu. Nemojte brinuti, ukoliko je potrebno promeniti određene delove, jer će nabavku i ugradnju uraditi majstori.