Odvod od jame zapušen, a jama prazna

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Jama se još uvek u nekim sredinama koristi, na mestima gde ne može da se izgradi kanalizaciona mreža i zato je njena funkcija da se puni. Pražnjenje jame je jedna od čestih intervencija koje rade vodoinstalateri i ona je neophodna, kako ne bi došlo do prelivanja otpadnih voda i kontaminacije zemljišta i susednih parcela. 


Jama se gradi tako sve otpadne vode, idu preko odvoda u jamu, i tako se vremenom ona napuni, pa se onda ponovo isprazni.
U celom tom procesu nije očekivano da jama ostane prazna, jer znači da je došlo o zagušenja negde na tom putu. Ukoliko se jama ne puno očekivanim tokom, u odnosu na količinu iskorišćene vode i broju stanara, trebalo bi da vodoinstalater proveri, gde je došlo do zagušenja i isto otkloni, jer jama u takvom stanju nema funkciju, već može doći do izlivanja otpadnih voda u kući, što je još gora opcija i može doći do poplave i do zaraze.


Tako da je redovno pražnjenje septičke jame, nešto što je propisano i što se mora raditi, kako ne bi brinuli oko ove obaveze, obavezno pozovite profesionalne vodoinstalatere, za čišćenje i pregled septičke jame.


Kako bi jama dobro funkcionisala svi odvodi i ceo tok vode od sanitarija do jame, mora biti prohoda. Ako dođe do zagušenja na nekim mestima, ta zagušenja se moraju otkloniti. To se najčešće radi uz pomoć specijalnih mašina za odgušenje, koje su jedine efikasne i koriste se za veća zagušenja. Naravno, ne mogu svi korstiti ove mašine, već samo vodoinstalateri koji imaju licencu i prošli su obuku za korišćenje ovih mašina.


Važno je da dobijete račun i garanciju, jer u slučaju bil kakve nepravilnosti, vi ste sigurni od daljih ulaganja i popravki.