Zamena ventila u šahtu

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Naravno da je mnogo jednostavnije zameniti ventil na cevi u kupatilu, ali svaki vodoinstalater će po zahtevu klijenata da izvrši i zamenu ventila u šahtu, odnosno zamenu na vodomeru. 

Čak i ako spadate u red ljudi, koji smatraju da imaju određena znanja o ovoj temi, ne bi trebalo da samostalno vršite zamenu tih ventila. Zapravo će svaki vodoinstalater, a najpre zahvaljujući svom znanju, odnosno iskustvu, u najkraćem mogućem roku da izvrši i tu uslugu.

Kako zameniti ventil u šahtu?


Prvo i osnovno što bi svako, kome je potrebna zamena ventila u šahtu, trebalo da zna, jeste da je najbolje da tu uslugu izvrši profesionalni vodoinstalater. 

Na svakom vodomeru, koji se nalazi u šahtu postoje dva ventila. Tu je vrlo važno znati da ventil, koji se nalazi ispred vodomera, ne sme niko drugi da menja, do nadležnih u javnom komunalnom preduzeću. 

Ipak, drugi ventil koji se nalazi na vodomeru, odnosno iza njega praktično, može da bude promenjen od strane vlasnika. Ali tu nastaje problem, zato što se kvar na ovom ventilu prilično teško dijagnostikuje, odnosno najpre onog momenta kada vlasnik stana, kuće ili poslovnog prostora primeti da su se računi za vodu uvećali. Tek tada obično i kontaktira izabranog majstora, kako bi taj problem rešio. 

Takođe bi trebalo znati i to da iako vodoinstalater ima iskustva i znanja, zamena ventila u šahtu ne može da se smatra jednostavnom intervencijom. Naime, potrebno je da u tom slučaju majstor siđe u šaht, te da izvrši sve što je neophodno. Upravo iz tog razloga se ne savetuje nikome da samostalno pokuša to da učini.