Slab pritisak tople vode

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Slab pritisak vode je jedan od problema koji vas najviše mogu nervirati kada su u pitanju problemi sa vodoinstalacijama. Za slab pritisak tople vode postoji nekoliko mogućih uzroka, a na vama je da pronađete pravi i uklonite ga tako što ćete naći pravo i trajno rešenje.


Slab pritisak tople vode može imati veze sa bojlerom. Prva stvar koju morate ustanoviti jeste da li je pritisak hladne vode slab, kako biste otklonili uzrok lošeg snadbevanja vode u vodovodu.


Kada ste ustanovili da je pritisak hladne vode u redu, a i dalje imate problem a toplom vodom, moguće je da se u vašem bojleru nakupio kamenac.
Ovaj problem je potrebno rešiti što pre, ne samo zbog pritiska tople vode, nego i zbog drugih kvarova koje kamenac može napraviti, pa pozovite naš vodoinstalaterski servis i zakažite čišćenje kamenca iz bojlera.


Drugi uzrok može biti nakupljanje kamenca u cevima, kao posledica protoka naše vode iz vodovoda. Nakupljanje kamenca je poput prepreke vodi koja prolazi kroz cevi, što može uzrokovati da ona protiče slabijim pritiskom i nejednakim intezitetom, što mi vidimo kao slab pritisak tople vode.


Treći razlog može biti u oštećenim slavinama i ventilima, koje se teško zatvaraju i otvaraju. Ovaj problem može rešiti jedino kvalifikovani vodoinstalaer, koji će proveriti da li su svi ventili ispravni, novi i kvalitetni, a loše, oštećene ili ventile koji su propali od korozije zameniti.