Kada pada kiša oluci procure na fasadu

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ukoliko vam kiša sa oluka prelazi na fasadu to znači da oluci ne vrše svoju funkciju i da propuštaju vodu a ne odvode je u kanalizaciju. Oluci se moraju redovno proveravati kako bi ustanovili da li je došlo do zagušenja oluka ili oštećenja. Zagušenje oluka takođe može izazvati izlivanje vode iz oluka koja dospeva na fasadu i može oštetiti zidove, fasadu. U slučaju da se to često ponavlja to može trajno oštetiti zidove na vašoj zgradi ili kući. Oluci se mogu zapušiti od lišća nanosa zemlje, prašine i granja i ovo se najčešće dešava u jesenjem i zimkom periodu kada nas klijenti češće zovu za otpušavanje oluka.

Otpušavanje oluka se može raditi ručno i mašinki u zavisnosti veličine i lokacije objekta. Oluci mogu procureti i ukoliko su oštećeni ili polomljeni, pa ako je to slučaj možete pozvati naše vodoinstalatere koji će pogledati oluke i zameniti ih ili ih otpušiti.

Neadekvatan nagib takođe može dovesti do ovog problema. Voda se ne sliva pod pravim uglom i curi pod naletom i mešavinom lišća i drugog otpada. U oluku se može zaglaviti komad drveta pa će u tom slučaju voda šikljati van oluka i izazvati vlagu na fasadi i zidovima.

Naš servis vam je dostupan ne samo za oluke već i za sve vrste vodoinstalaterkih intervencija. Pozovite nas i zakažite intervenciju. Radimo 24 sata / 7 dana u nedelji na teritoriji Beograda.