Šta ako zarđaju ventili?

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Ventili su veoma važan deo vodovodnih instalacija i zato je potrebno da se oni redovno kontrolišu, ali i menaju. Oni su zaduženi za regulisanje protoka vode u cevima i zato je važno da budu dobrog kvaliteta.

Međutim, oni vremenom zarđaju, zapeknu ili su prosto lošeg kvaliteta pa se moraju češće menjati. Svakako, važi pravilo da se oni često menjaju, naročito ako postoje znakovi korozije ili rđe.

Takođe, postoji problem, da on ne može lepo da se zatvori, što je takođe veliki problem, jer može doći do curenja vode, ali i slab pritisak vode.

Ventil, takođe može i da pukne, zato je važno da u toj situaciji ne paničite. Zavrnite glavni ventil i pozovite vodoinstalatere. A, ako je došlo do izlivanja vode, pokupite vodu sa poda i sačekajte vodoinstalatere.

U slučaju da se ventil mrda, obavezna je hitna zamena ventila. Vodoinstalateri će izaći na teren i proveriti sve ventile u vašoj kući ili stanu i po potrebi ih zameniti.

Ovlašćeni servisi rade kako za fizička tako i za pravna lica. Ukoliko imate lokal ili više objekata, možete se dogovoriti za redovni servis i pregled instalacija, kao i zamenu ventila, kako ne bi imali oštećenja i poplavu u objektu.

Ut to ćete dobiti račun i garanciju, tako da ste sigurni do sledeće intervencije. Stručni i ljubazni vodinstalateri stižu na vašu adresu u dogovorenom, roku. Na njih se možete osloniti u svakom trenutku, jer služba za hitne intervencije radi dobro i vikendom i praznicima, u bilo koje doba dana i noći.

Ne morate brinuti i sami nabavljati ventile, vodoinstalateri najbolje znaju kog kvaliteta bi oni trebalo da budu, zato će ih nabaviti umesto vas i zameniti, kako bi bili sigurniji i time sprečili potencijalne poplave.