Zapušen odvod ispod kade

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Zapušen odvod ispod kade često može izazvati frustraciju i nelagodnost, ali kao iskusni vodoinstalateri, možemo vam pružiti uvid u uzroke i efikasne korake za rešenje ovog problema.

Prvo, važno je razumeti zašto se odvod ispod kade zapušava. Jedan od čestih uzroka je nakupljanje dlaka, sapuna i ostalih nečistoća. Ove supstance mogu stvarati tvrdokornu blokadu u cevima, otežavajući normalan protok vode. Pored toga, talog i mineralne naslage u vodi mogu doprineti stvaranju naslaga unutar odvoda, što dodatno otežava cirkulaciju vode.

Kada se suočite s zapušenim odvodom ispod kade, prvi korak je izbegavanje upotrebe hemijskih sredstava za otvaranje odvoda. Ova sredstva često sadrže agresivne hemikalije koje mogu oštetiti cevi i pridoneti dugoročnim problemima. Umesto toga, preporučljivo je koristiti prirodne metode ili se obratiti stručnjaku.

Jedan od efikasnih načina za rešavanje problema je upotreba ručke za odvod. Ova alatka omogućava mehaničko uklanjanje nakupljenih ostataka i blokada. Važno je pravilno koristiti ovu ručku kako biste izbegli oštećenje cevi.

Ako mehaničko čišćenje nije dovoljno, možete koristiti kombinaciju sode bikarbone i sirćeta. Prvo, pospite sodu bikarbonu u odvod, a zatim polako sipajte sirće. Ova reakcija stvoriće penu koja će pomoći u razbijanju naslaga i olakšati odčepljivanje. Nakon nekoliko minuta, isperite odvod toplom vodom.

Ukoliko se problem nastavi, preporučujem angažovanje naših stručnjaka. Vodoinstalater će koristiti specijalizovane mašine poput mašine pod pritiskom,kako bi efikasno uklonio tvrdokorne blokade i osigurao normalan protok vode.

Zapušen odvod ispod kade nije nešto što treba zanemariti. Brza i pravilna reakcija može sprečiti dalje komplikacije i očuvati funkcionalnost vašeg odvoda.