Čišćenje odvoda sudopere

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

U određenom trenutku, kada dođe do otežanog oticanja vode i sudopere, gotovo svaka domaćica se trudi da koristi neka od prirodnih sredstava, kako bi očistila odvod. Ipak, vrlo brzo će uočiti da na primer soda bikarbona i sirće, koje bi trebalo sipati u tom slučaju u odvod, ne deluje. Tačnije, možda i deluje, ako je začepljenje manje, odnosno ako je reakcija odmah usledila. Ali na dugoročno nivou, jedino izabrani vodoinstalater može da izvrši profesionalno čišćenje odvoda sudopere i to ili ručno ili mašinski. 

Kako očistiti odvod sudopere?

 

U slučaju da ne želite odmah da vodoinstalater dođe i pomogne vam da konkretni problem rešite u potpunosti, možete probati provereno sredstvo za otpušavanje odvodada kao i za čišćenje zaprljanih sudopera. U većini slučajeva se preporučuje kombinacija sode bikarbone i sirćeta, što bi trebalo staviti u odvod i ostaviti da deluje. 
Takođe, postoji mogućnost i korišćenja određenih hemijskih sredstava, ali sa njima treba biti naročito pažljiv. Naime, na tržištu se mogu naći i brojne hemikalije, koje su isključivo namenjene za čišćenje odvoda sudopere. 

 

Nažalost, sve to ne vodi ka dugotrajnom, odnosno potpunom rešenju ovog problema. 

Zapravo će jedino profesionalni vodoinstalater koga angažujete moći da vam pomogne da taj problem zaista rešite. U zavisnosti od toga koliko je začepljen odvod sudopere, on će predložiti da njegovo čišćenje bude izvršeno ili ručno ili mašinski. 

U principu se ručno čišćenje odvoda sajlama preporučuje onda, kada je začepljenje relativno skoro nastalo, odnosno kada je manje. A u svim ostalim situacijama, to jest kada voda već duži vremenski period otežano otiče i kada je začepljenje veće, vodoinstalater vrlo verovatno preporučiti da bude izvršeno mašinsko čišćenje odvoda sudopere, odnosno odgušenje.