Šta kada pregori grejač u bojleru?

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kao i svi drugi uređaji, tako i bojler ima određeni period garancije. Međutim, dobro je poznato da je jedan od najosetljivijiih delova na svakom bojleru svakako grejač. 

Zamena grejača na bojleru 


Iako ima i onih ljudi, koji mogu pokušati da pregoreli grejač zamene, uvek je preporuka da to učini vodoinstalater, koji je stručan i ima dovoljno iskustva. Naravno da je moguće i da vlasnik stana ili kuće pokuša samostalno da izvrši zamenu grejača, ali tom prilikom svakako treba mnogo da bude obazriv. 

Da biste bili sigurni da je zaista na vašem bojleru pregoreo grejač, potrebno je kao prvo da proverite da li radi indikator. Neretko se događa da problem bude u indikatoru, a da ljudi misle da je u pitanju pregoreli grejač. Upravo zato je dobro da vodoinstalater izađe što je moguće pre na teren, te da ustanovi o čemu se radi i gde je došlo do kvara. 

Najjednostavnije ćete ustanoviti da je došlo do pregorevanja grejača, ukoliko posmatrate indikator. Ako na njemu svetli kontrolna lampica, a i dalje u bojleru nema tople vode, sasvim je verovatno da je u pitanju problem sa grejačem. U tom slučaju je preporuka da kontaktirate izabranog majstora, koji će u najkraćem roku posle dobijenog poziva da vas poseti i da izvrši zamenu grejača. 

Da ne biste rizikovali da izvršite loše spajanje i time izazovete još veću štetu, vodoinstalater je definitivno najbolja opcija u tom slučaju.