Čišćenje horizontale i vertikale oluka

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Horizontale i vertikale oluke čine važan deo sistema odvodnjavanja na kućama i zgradama, a redovno čišćenje je neophodno kako bi vertikala  pravilno funkcionisala  a uz to i kako bi se sprečilo oštećenje. Zato bi trebalo da angažujete pravog vodoinstalatera koji će biti zadužen za čišćenje vaših oluka.

Pre nego što vodoinstalater počne čišćenje oluka, on bi trebalo da obezbedi odgovarajuću zaštitnu opremu, uključujući radne rukavice, zaštitne naočare i čvrste cipele. Takođe, tu je i dodatna  sigurnosna oprema, sigurne i stabilne merdevine ili platforma kako bi  pristupio olucima na višim delovima zgrade.

Vodoinstalater će početi čišćenje, tako što će ručno ukloniti sve grane, lišće, grančice  koji su se nakupili u olucima.

Nakon što je  uklonio krupne naslage, on će koristiti crevo sa mlaznicom kako bi  isprao ostatke i otpatke koji su se zadržali u olucima. Trebalo bi da počne  od najdalje tačke oluka, pritiskajući mlaznicu pod pravim uglom prema unutrašnjosti oluka.

Dok čisti oluke, vodoinstalater bi trebalo da obrati pažnju na bilo kakva oštećenja ili curenja. Ako primeti pukotine, udubljenja ili druga oštećenja, vodoinstalatr će predložiti   popravku kako bi se sprečilo dalje oštećenje vašeg krova ili zidova.

Redovno održavanje je najbolji način da se osigura pravilno funkcionisanje oluka. Planirajte čišćenje oluka bar dva puta godišnje, u proleće i jesen, kako biste uklonili nakupljene naslage i sprečili začepljenja i oštećenja.