Slab pritisak vode u celoj kući

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Često se suočavamo sa problemom niskog pritiska vode na slavinama, što može biti prilično frustrirajuće. Postoji niz različitih faktora koji mogu doprineti ovom problemu, uključujući loše ventile, istrošene cevi i starije instalacije. Ključno je prvo utvrditi da li je nizak pritisak vode prisutan u celoj mreži ili samo u vašem domu.

Ako ste potvrdili da vaši susedi nemaju isti problem i da je njihov pritisak vode  u redu, tada je verovatno da problem leži unutar vašeg vodovodnog sistema. Obično, ako postoji problem sa niskim pritiskom vode, on će se manifestovati na svim slavinama i česmama u vašem domu. Da biste pronašli uzrok i rešenje, pametno je konsultovati stručnjake poput JKP Vodovod ili licenciranih vodoinstalatera.

Uzroci niskog pritiska vode mogu uključivati oštećene cevi. Puknute ili oštećene cevi mogu uzrokovati curenje vode izvan sistema, umesto da ona dospe do vas sa pravim pritiskom.

Neispravni ventili mogu biti oštećeni, neispravni ili zapušteni, što ometa regulaciju protoka vode. Takođe, važno je pregledati i ostale ventile u vašem domu.

Neispravni spojevi cevi mogu stvarati uske prolaze i smanjiti protok vode, što rezultira niskim pritiskom

Cevi koje su deformisane ili oštećene takođe mogu uzrokovati probleme sa protokom vode.

Bilo koji od ovih problema može uticati na kvalitet i pritisak vode u vašem domu, što otežava svakodnevne aktivnosti poput pranja posuđa, tuširanja ili pranja veša. Kako biste ponovo imali zadovoljavajući pritisak vode, bitno je konsultovati vodoinstalatera kako bi identifikovao uzrok problema i preporučio odgovarajuće korake za rešenje.