Problem sa pumpom na hidromasažnoj kadi

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Ukoliko ste srećnik i imate prilike da uživate u čarima hidromasažne kade, onda znate koliko prijaju različiti mlazevi i promene funkcija tokom efekata masaže vodom. Za sve te efekte i funkcije, zadužena je pumpa u hidromasažnoj kadi, koja reguliše intenzitet i protok vode.

Kada se pumpa pokvari, više nema ni tih funkcija, pa hidromasažna kada više nije funkcionalna, već može biti samo obična kada. A i sami znate da se kupili hidromasažnu kadu zbog svih tih funkcija i efekata maaže, zato je važno da što pre popravite pumpu. To sigurno ne možete sami, jer se iza hidromasažne kade nalazi ceo sistem cevi i pumpi, koja reguliše sve funkcije u hidrmasažnoj kadi.

Ono što znamo jeste da su hidromasažne kade popričilno bezbedne i da se pumpe ne mogu uključiti bez puštanja vode u samoj kadi. Dakle, svaki kvar pumpe dolazi do pogrešne upotrebe funkcija u samoj hidromasažnoj kadi i pri samom korišćenju.

Ponekad će se desiti da je pumpa lošeg kvaliteta i da se zbog toga kvari, ali je verovatnije, da do kvara dolazi usled korišćenja. Često se dešava da se pumpa ne uključuje i tada bi trebalo proveriti nivo vode u kadi i dopuniti kadu do dva prsta iznad mlaznica, ali i proveriti dugme za uključenje. Ukoliko nije ništa od ovoga, možemo skinuti panek i zaštitnu plastiku.

Ipak, preporučujemo da sve ovo ostavite vodoinstalateru, koji ima više iskustva od vas, kako ne bi napravli dodatne kvarove. Vodoinstalater će najbolje znati koji je kvar po sredi i na najefikasniji način rešiti problem hidromasažne kade, tako da opet možete uživati u njoj. Ne zaboravite da još jednom pitate za sve opcije u hidromasažnoj kadi, kako se ne bi desilo da nešto koristite na pogrešan način, što može dovesti do novih kvarova i tako i do novih i nepotrebnih troškova.