Slab pritisak vode na spratu kuće

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19


Slab pritisak vode na spratu kuće može biti izazvan različitim faktorima i obično zahteva neko rešenje, kako bi se problem rešio.  Glavni razlog mogu biti  zapušeni ili oštećene instalacije zbog akumulacije naslaga kamenca ili korozije unutar cevi. To  može uzrokovati sužavanje prolaza vode i smanjenje pritiska. U ovom slučaju, može biti potrebno čišćenje ili zamena oštećenih cevi.


Ventili koji nisu potpuno otvoreni ili koji su oštećeni mogu ograničiti protok vode i uzrokovati slab pritisak. Zato je potrebno da vodoinstalater obavezno i na prvom mestu proveri ventile koji su skloni pucanju.
U nekim slučajevima, instalacija regulatora pritiska može biti potrebna kako bi se  pritisak ravnomerno rasporedio u kući. Ovaj uređaj pomaže u održavanju stalnog  pritiska bez obzira na visinu sprata.


Ako je problem sa slabim pritiskom vode prisutan u celoj kući, to može biti posledica problema sa snabdevanjem  vode iz javne vodovodne mreže. U takvim slučajevima, angažujte naše profesionalne vodoinstalatere.
Ako vaš sistem koristi pumpu za podizanje vode na viši sprat, oštećenje ili nedostatak održavanja pumpe može uzrokovati smanjenje pritiska. 

 Šta god da je razlog neophodno je da vodoinstalaterski servis dođe na vašu adresu i ustanovi zbog čega je slab pritisak vode na spratu kuće.