Zamena grejača na bojleru Zvezdara

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Zamena grejača na bojleru spada u hitne intervencije, najviše zbog ozbiljnosti kvara i neophodnosti bojlera u svakodnevnoj upotrebi. Jedan dom teško može da funkcioniše bez tople vode u domaćinstvu,a ona je najvažnija zbog tuširanja i kupanja najviše u zimskim mesecima.

Kako bi zamena grejača bila uspešna neophodno je da pronađete dobru vodoinstalatersku i električarsku službu, koja ima iskustva u radu sa popravkom grejača na bojlerima.

Zamena grejača na bojleru


Savetuje se da nikako ne pokušavate zamenu grejača da uradite sami, zbog ozbiljnsoti situacije, već da pozovete dežurni servis za ovakvz vrstu inetrvencije. Dežurni servis zamenu grejača na bojleru radi svakog dana od 00-24 jer se ova usluga smatra hitnom inetrvencijom. Zamena grejača na bojleru je potrebna onda kada grejač pregori što može biti opasno, ukoliko se u tom trenutku kupate a struja dođe u kontakt sa vodom. Glavni znak prepoznavanja je pucketanje u grejaču i iskakanje osigurača. Grejač pregoreva kada se kamenac  nataloži a ne čisti se redovno. Iskusni serviseri će vam zameniti grejač bilo kog proizvođača. Kupovinu rezervnog grejača prepustite njima jer imaju iskustva i znaće da nabave pravi model u zavisnosti od bojlera koji imate u kući.

Menjanje grejača na bojleru


Kako bi se izvršilo menjanje grejača na bojleru, prvi korak je isključivanje struje i vode, kako ne bi došlo do opasnosti prilikom rada na grejaču. Kako biste znali da ste pravilno isključili glavni odvod, pustite vodu u kadi, ukoliko ne teče, operacija je prošla uspešno.

Budući da postoje grejači od nikla i bakra, možemo da kažemo da su oni od nikla mnogo isplativiji i duže traju. 

Popravka grejača na bojleru


Porpavka grejača na bojleru podrazumeva opšti pregled bojlera i grejača, kako bi se utvrdilo da li je neophodno samo čišćenje grejača od kamenca ili komplatena zamena. Nakon pregleda na licu mesta vodoinstalaterska služba će zapčeti procedure servsiranja. Ukoliko se utvrdi da grejač više nije za upotrebu, te da je od kamenca zarđao, serviser će uraditi zamenu grejača na bojleru.