Zamena grejača na bojleru Banjica

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Većina nas u nekom trenutku imala je problem sa bojlerom. Profesionalni vodoinstalateri znaju da je verovatno uzrok u grejaču koji je prestao da radi odnosno u pregrevanju grejača usled nakupljenog kamenca.

Pre nego što vodoinstalater, koji nesumnjivo mora biti i električar, počne intervenciju zamene grejača na bojleru potrebno je da uradi određene korake.

Da bi se uverio da je glavni problem grejač, vodoinstalater će skinuti zaštitni poklopac na dnu bojlera. Da je grejač glavni problem pokazaće mu kontrolna lampica koja svetli ali tople vode neće biti ni posle dva sata a to je sigurni znak da je grejač pregoreo.

Zamena grejača na bojleru


Ponekad se dešava da sam spoj sa klemama loše urađen. Kada pozovete vodoinstalatera objasnite mu kakva je situacija u bojleru, kako bi znao o čemu je tačno reč. Vodoinstalter će obavezno isključiti automatski osigurač na koji je vezan bojler, odnosno odvojiti bojler od električnog napajanja. Zatim će podesiti Digitalni Unimer tako da meri otpornost na klemama. Ukoliko nije konačna, onda je problem u grejaču. Pre nego što se počne sa zamenom grejača na bojleru neophodno je ispustiti toplu vodu iz potisnog bojlera, a zatim i raskačiti električne instalacije. Pre nego što zamenite grejač potrebno je očistiti preostali kamenac.

Popravka grejača na bojleru


Ukoliko grejač ne mora da se zameni, radi se samo servisiranje grejača i ostalih delova odnosno popravka grejača koja se sastoji od čišćenja kamenca kako bi se odstranila prepereka a grejač ponovo mogao da radi. Važno je da ništa ne radite sami, ukoliko niste sto posto sigurni šta radite, Najbolje i najbrže rešenje je da pozovete stručne vodoinstalatere iz vašeg kraja kako bi o ogućili da što pre izađu na teren. Ukoliko ste zadovoljni uslugom, vašim prijateljima i komšijama će biti drago da im preporučite majstore koji su dobri i u neposrednoj su blizini a umeju da reše najčešće probleme sa vodovodom.