Zamena grejača na bojleru Žarkovo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Bojleri mogu biti akumulacioni i protočni. Svaki bojler mora imati grejač da bi mogao da obavlja svoju osnovnu funkciju a to je zagrevanje vode. Grejač  takođe može biti od bakra i nikla. Važno je da su bojler i grejač kompatibilni, kako se ne bi dešavalo da zbog toga nastaju kvarovi. Pravi vodoinstalateri znaju da su niklovi grejači najizdržljiviji. Bez obzira na material grejača i bojlera, na svakom greaču se nakuplja kamenac. Osim redovnog čiščenja kamenca, druga stvar koju možete da uradite da produžite radni vek grejaču je postavljanje anode. 

Zamena grejača na bojleru


Iako ova intervencija ne traje dugo, ona je veoma značajna i delikatna jer vraća bojler i grejač u funkcionalno stanje kako bi mogli da vrše svoju osnovnu funkciju a to je zagrevanje vode.

Svako ko radi zamenu grejača na bojleru mora imati i znanje električara i znanje vodoinstalatera, zbog toga što je bojler jedan od retkih aparata koji rade uz pomoć struje i vode.

Većina ljudi na žalost nije svesna da neispravan grejač može da im ugrozi bezbednost. Dešava se da greač pusti vodu u struju dok se kupate i to može imati fatalne posledice. Zato je zamena grejača na bojleru hitna intervencija koja zahteva da vodoinstalateri izađu u najkrađem roku na teren.

Menjanje grejača na bojleru


Na tržištu postoje i suvi grejači a to su grejači koji se ne  nalazi u vodi i pri čijoj zameni nije potrebno ispuštati vodu. Kod takvih grejača se ne nakuplja kamenac, pa su oni mnogo bolji izbor.

Popravka grejača na bojleru


Ukoliko ipak imate standardni grejač i bojler, moraćete redovno da radite servis i održavanje bojlera kao i zamenu grejača u nekom trenutku. Osim zamene grejača vodoinstalateri se bave i servisiranjem bojlera, čišćenjem kamenca, zamenom drugih delova i svim intervencijama koje su potrebne da bi jedna bojler radio bezbedno i kako treba.