Zamena grejača na bojleru Surčin

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Najsigurniji način da zamenite grejač na bojleru je da prvo i osnovno isključite struju i glavni odvod u kući. Kada ste prekinuli dovod struje i dovod vode u kući i sasvim ste sigurni da znate šta  radite, možete preći na glavni posao a to je zamena grejača na bojleru. 

Kako biste bili sigurni da je grejač u pitanju, morate prvo uraditi servis bojlera i osloniti se na svoju intuiciju. Kada grejač pucketa a voda se na zagreva dobro, gotovo da je sigurno da je grejač u pitanju i da je grejač pregoreo.

Ovo se uglavnom dešava zbog taloženja kamenca u njemu koji je direktna poslediva tvrde vode koja preovladava u našem vodovodu.

Zamena grejača u bojleru


Zamena grejača u bojleru kao ni njegov servis nikada se ne radi ukoliko niste stručnjak za tako nešto. Ukoliko ne poznajete dobro poslove sa vodovodom i strujom, pozovite profesionalce. Njihova uloga je da ustanoce u čemu je glavni kvar kao  i da urade kompletan servis bojlera, od čišćenje do servisiranja i zamene grejača i drugih delova.

Menjanje grejača na bojleru 


Menjanje grejača na bojleru se radi samo ako čišćenje kamenca nije uspelo i ako se kamenac toliko nataložio vremenom da grejač nema više svoju osnovnu funkciju a to je zagrevanje vode. Postoji više modela i vrsta grejača na tržišu a koji je najbolji proceniće stručno lice, zato tu odluku kao i kompletnu zamenu i servis prepustite njima. Ovakve intervencije se rade svakodnevno i za iskusne vodoinstalatere i električare zamena grejača nije veliki problem.

Popravka grejača na bojleru


Ukoliko je moguće, uvek je bolje popraviti grejač, očistiti ga od kamenca nego kupvati nov. To je finansijski i vremenski isplativije. Ukoliko je ipak potrebna zamena grejača, onda poslušajze stručni savet jer će u tom slučaju vaš bojler mnogo bolje raditi, voda će se brže zagrevati i računi za struju biće manji.