Zamena grejača na bojleru Konjarnik

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Ukoliko vidite da nema tople vode više od dva sata a bojler je uključen i kontrolna lampica pokazuje signalizaciju i jasno vam je da se dogodio neki kvar, najbolje je da pozovete vodoinstalatera. Nikada ne znate kakvo je pravo stanje u bojleru i da li je otpala neka žica. Ukoliko ima pregorelih žica to je veoma opasno i možete da izazovete požar, zato u svakom slučaju prvo pozovite vodoinstalaterski servis za savet. Nakon kraćeg opisa situacije oni će već pretpostaviti o čemu se radi i brzo će izaći na teren.

Ono što vi možete da uradite je da ugasite bojler i sačekate da vodoinstalater dođe kako ne bi došlo do požara i većih posledica.

Zamena grejača na bojleru


Kada vodoinstalater dođe kod vas on će pogledati u kom stanju je bojler i uraditi zamenu grejača na bojleru, ukoliko je potrebno. Pored zamene grejača važno je da se pogledaju i svi ostali elementi i žice, kako bi isključili svaku opasnost od strujnog udara. Cena ove usluge nije velika iznosi negde između 2.000 i 3.000 dinara, sa dodatnim troškovima za materijal i grejač.

Menjanje grejača na bojleru


Iako menjanje grejača nije skupo, potrebno je veliko znanje da se uradi ova intervencija. U većini vodoinstalaterskih servisa ovo je hitna intervencija zbog mogućih opasnosti koje ona donosi. Profesionalni vodoinstalater koji radi menjanje grejača na bojleru mora imati široko znanje kao električar i vodoinstalater zajedno. Postoje određeni koraci koji se moraju uraditi kako bi se okolina obezbedila i kako ne bi došlo do fatalnih posledica koje mogu ugroziti život samih servisera i klijenta. Osnovno pravilo je isključiti glavni odvod i glavni izvor struje u kući, kao i skinuti poklopac na dnu bojlera.

Popravka grejača na bojleru


Popravka grejača na bojleru je manje zahtevna intervencija, ali je veoma potrebna. Kod grejača je važno da se redovno čisti od kamenca i redovno servisira, kao i ceo bojler da bi što duže trajao i zagrevao vodu.