Zamena grejača na bojleru Veljko Vlahović

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

I pored stručnog i adekvatnog održavanja bojlera i dalje se dešava da se grejač pregreje ili da neki deo prestane da radi pa ga je potrebno zameniti novim. Jedna od glavnih razloga zbog čega fizička ali i pravna lica zovu vodoinstalatere jeste upravo grejač,  koji više ne vrši svoju funkciju. Ukoliko niste znali neblagovremeni servis i popravka grejača i bojlera može imati višestruke posledice. Prva je povećan račun za električnu energiju, jer grejač na kome se nakupio kamenac zagreva kamen a ne vodu i tom prilikom koristi mnogo više električne energje, što doprinosi povećanju iznosa na računu. Druga ali i najvažnija posledica može biti i potencijalni strujni udar usled kvarova na grejaču i dodira sa vodom, koji može uslediti tokom kupanja.

Zamena grejača  na bojleru


Kako bi se zamenio grejač na bojleru potrebno je ne samo znanje vodoinstalatera već i električara. Iako sama intervencija ne traje dugo, a svaki profesionalni vodoinstalater brzo će uvideti u čemu je tačno problem, ova intervencija zahteva da se preduzmu posebni koraci, koji su i ključni kako bi i sam vodoinstalter bio bezbedan pri radu ali i klijent koji ga je angažovao. Najpre je potrebno isključiti glavni odvod u kući i glavni izvor struje, to je osnovno pravilo da bi se započelo sa radom.

Menjanje grejača na bojleru


Menjanje grejača na bojleru je ponekad najbolje ali i jedino rešenje. Kada se bojler ne servisira godinama a kamenac koji se prirodno nakuplja vremenom zbog sastava vode, taloži u velikim količinama, to dovodi do pregorevanja grejača koji više ne može da greje vodu. Zato kada vodoinstalater zameni grejač, bojler će opet biti kao nov, a vi ćete brzo imati tople vode koliko vam je potrebno.

Popravka grejača na bojleru


Ponekad se dešava da sama zamena nije potrebna i tada vodoinstalater izvrši proveru kompletnog bojlera, zameni određene delove, ukoliko je potrebno i očisti kamenac. Popravka znatno kraće traje a i isplativije je rešenje, ukoliko sad niste u prilici da zemenite grejač.