Zamena grejača na bojleru Medaković

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kada uzmemo u obzir da svaki bojler ima više delova kojim aje u nekom trenutku potrebna zamena ili barem servis. Važni delovi bojlera su thermostat kazan, fleksibilna creva, žice i naravno krucijani deo – grejač.

Kada se grejač pregreje, bojler više nema svoju najvažniju funkciju a to je da bude provodnik tople vode zahvaljujući grejaču koji zagreva vodu.

Ono što je važno da znate je jedna od bitnih stvari a to je od kog materijala je izrađen kazan. Oni mogu biti prohromski, pocinkovani ili emajlirani.

Savetuje se da izaberete prohromski kazan, jer je za njih garancija preko 10 godina. Ipak, kod prohromskih kazana često se dešava da je potrebno zameniti grejač na bojleru zbog sklonosti da se tokom vremena nakupi kamenac usled tvrde vode.

Zamena grajača na bojleru


Preventivno čišćenje kamenca važno je iz nekoliko razloga, sačuvaće vam energiju potrebnu za proizvodnju tople vode koja se više troši ako postoje naslage kamenca u bojleru. Ova činjenica sasvim logično upućuje i na veće račune za struju. Kako se kamenac ne bi zagrevao već voda koja vam je potrebna za kupanje i pranje, neophodno je da što pre pozovete stručnjake za zamenu grejača, vodoinstalatere i električare koji e proceniti da li je potrebna zamena ili samo čišćenje gejača.

Menjanje grejača na bojleru


Često se dešava da postoji više kvarova i neispravnih delova u bojleru, da ponekad nije samo menjanje grejača važno, mada e često presudno.

Popravka grejača na bojleru


Nemojte se plašiti cene ove intervencije, ona nije toliko visoka i iznosi od 20-40 evra za zamenu. Zato ne dozvolite da grejač greje kamen umesto vodu i na vreme pozovite vodoinstalatera. Ono što je najbolje da uradite kada kupite novi bojler je često čišćenje kamenca jer je to najsigurniji put da vam bojler ali i grejač rade što je duže moguće i tada ćete izbeći problem neredovnog čišćenje i nedostatka tople vode.