Zamena grejača na bojleru Stari Grad

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Pre nego što uopšte ustanovite kakav je tip kvara na bojleru u pitanju, po određenim znakovima možete pretpostaviti da se gotovo sigurno radi o grejaču.

Ukoliko nemate toplu vodu više od 5 sati gotovo je sigurno da je grejač pregoreo. Kako biste uspešno rešili ovaj problem neophodno je da isključite glavni dotok vode i struje u kući kao i zaštitni poklopac na dnu bojlera. Ono što je takođe važno da je pre zamene grejača potrebno ispustiti vodu iz bojlera koja je preostala. Takođe potrebno je raskačiti električnu instalaciju, zatim je potrebno odviti šraf koji služi za odvijanje flanšne, a zatim i gumeni prsten oji služi kao dihtung i tada bi trebalo da dosegnete stari grejač koji je potrebno skinuti.

Nakon svih ovih koraka potrebno je i da se očisti kamenac, a zatim i postavi novi grejač.

Zamena grejača na bojleru


Zamena grejača na bojleru svakako nije nešto što bi trebalo da radite sami. Svi ovi koraci odnose se na profesionalne električare i vodoisntalatere, mada oni korake već dobro znaju. Razlika je u tehnici i preduzetim merama koje bi trebalo sprovesti u toku operacije zamene grejača na bojleru.

Zamne grejača na bojleru svakako nije jedino rešenje. Ponekad je dovoljno samo očistiti kamenac da i grejač dobro radio a bojler proizvodio toplu vodu.

Menjanje grejača na bojleru


Ono što je važno kod menjanja grejača na bojleru je da se bojler i grejač usklade. Ukoliko imate prohromski bojler trebalo bi da nabavite i prohromski grejač. Sve ove trikove ne morate da znate ukoliko imate pouzdanog električara i vodoinstalatera, jer će oni to uraditi za vas. Možete im prepustiti nabavku rezervnih delova, grejača pa i bojlera, jer oni dobro poznaju tržište ali i kako bi izbegli nesporazum i  nepotrebne troškove.

Svakako bi trebalo da znate da ne pokušavate ništa sami već pozovite vodoisntalatersku službu koja ove intervencije radi 24 sata dnevno, svakog dana, praznicima i vikendom.