Zamena grejača na bojleru Borča

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Zamena grejača ne traje dugo kada je obavljaju profesionalni vodoinstalteri i električari. Ipak, potrebna je velika pažnja budući da se radi o struji i vodi i nestručno rukovanje može izazvati fatalne posledice, zato ukoliko niste 100% sigurni šta radite, ne pokušavajte bojler da popravljate sami.

Veliki broj nas se bar jednom u životu suočio sa vodom koja se slabo i sporo zagreva a uzrok je gotovo uvek isti a to je grejač koji ne radi istim intezitetom kao nekada.

Profesionalni serviseri će znati kada je potrebna zamena grejača a kada samo čišćenje.

Zamena grejača na bojleru


Kada primetite pucketanje u bojleru i da vam se voda slabije zagreva, glavni krivac u velikom broju slučajeva je grejač koji više nije funkcionalan kao ranije. Usled taloženja kamenca koji je direktna posledica tvrde vode koja preovladava u našem vodovodu, kamenac se vreenom taloži pravi problem. Ukoliko se ne čisti redovno, gotovo sigurno dovodi do kvara grejača, koji se u tom slučaju mora zameniti.

Menjanje grejača u bojleru


Menjanje grejača u bojleru mora izvesti stručna osoba koja ima iskustva u vodovodnim i električarskim radovima, zbog kompleksnosti sistema po kome radi bojler i grejač u njemu. Kada je u pitanju bojler i njegovo servisiranje u najvećem broju slučajeva pregrevanje grejača je glavni krivac.

Kako bi se uspešno zamenio grejča na bojleru potrebno je isključiti glavni dotok vode na bojleru i sključite struju. Zatim je potrebno izvaditi stari grejač i pripremiti se za izlivanje preostale vode u bojleru.

Postoji nekoliko vrsta grejača, integrisani i grejači koji se ugrađuju. Toliko informacija nije ni važno da znate koliko je važno da pozovete profesionalni servis koji može obaviti kompletni servis bojlera.

Popravka grejača na bojleru


Popravka grejača na bojleru je moguća ukoliko oštećenja nisu velika a kamneca još uvek nije nagrizao njegovu funkciju. Zato je važno da se kamenac dobro očisti i tada ne morate da kupujete novi grejač već samo da uradite servis već postojećeg.