Zamena grejača na bojleru Bežanijska kosa

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kako ne bi došlo do zamene grejača na bojleru, moramo na vreme da sprovodimo preventivne korake kako bi naš bojler bolje radio a mi što duže odložili zamenu grejača.

Pre svega neophodno je izabrati dobar bojler, a trebalo bi da obratimo pažnju na nekoliko stvari prilikom kupovine. Prva stvar je broj priključaka za vodu. Drga važna komponenta je prostor kojim raspolažate za ugradnju bojlera, kao i broj članova domaćinstva. Na rasplaganju vam je nekoliko modela bojlera a vodoinstalater može izabrati model koji će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Kako bi omogućili da bojler radi kako treba i kako se grejač ne bi pregrejao, teperatura na termostatu mora biti između 50 i 60 stepeni. Takođe u grejaču je neophodno redovno čišćenje kamenca kako bi grejač radio punim kapacitetom.

Zamena grejača na bojleru


U slučaju da primetite da se voda ne zagreva kao ranije, budite sigurni da je grejač pregoreo. Kako se to ne bi desilo morate redovno čistiti kamenac, koji je direktna posledica sastava vode koja se nalazi u vodovodnom sistemu na našim prostorima.

Zamena grejača je brza ali opasna intervencija i neophodno je stručno znanje. Zato ne pokušavajte da je obavite sami, već uvek pozovite stručnog vodoinstalatera koji će izaći na teren i pogledati da li je grejač u pitanju. Vodoinstalateri rade i druge vrste popravki na bojleru, kao i kompletni servis bojlera.

Menjanje grejača na bojleru


Menjanje grejača na bojleru je neizbežno ako želite da bojler radi bezbedno. Ukoliko nije moguće samo očistiti kamenac, već je potrebno zameniti grejač, vodoinstalater će vam preporučiti pravi model.

Popravka grejača na bojleru


Ukoliko imate sreće i situacija sa nagomilanim kamencem nije toliko strašna, onda će se uraditi samo servis i čišćenje bojlera i grejača, kao bi on opet profunkcionisao i proizvodio toplu vodu, kako je i predviđeno.