Zamena grejača na bojleru Voždovac

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kvar bojlera  nije ništa manje od noćne more. Budući da većina nas ne zna da je najčešći problem u grejaču koji je prestao da radi, a samim tim da proizvodi toplu vodu, postavljaju se mnoga pitanja o zameni bojlera, zameni grejača i drugih problema koji idu uz to.

Takođe nije lako odabrati novi bojler ukoliko kvar ne može da se popravi. 

Budući da se bojleri dele na akumulacione i protočne, neophodno je sačuvati njihovu osnovnu funkciju, a to je da greju vodu. Glavni element za grejanje vode je grejač, koji kada se pregreje prestaje da radi i tada mu je potrebna zamena.

Zamena grejača na bojleru


Zamena grejača na bojleru je neophodno kada se prilikom zarevanja vode čuje zvuk pucketanja ili zujanja. To je jedna od prvih pokazatelje da je neophodno zameniti grejač. Ukoliko želite da što duže odložite zamenu grejača, neophodno je čistiti kamenac redovno.

Menjanje grejača na bojleru


Menjanje grejača na bojleru može se izbeći ako se urešaji redovno čiste od kamenca, time mu se produžava radni vek. Drugi znaci upozorenja su kada se voda ne greje ili iskače osigurač, tada je potrebna zamena grejača na bojleru.

Popravka grejača na bojleru


Kako biste sačuvali svoju bezbednost najbolje je popravku grejača na bojleru prepustiti profesionalcima. Oni već znaju svaki korak i simptome kao i neophodne faze koje je potrebno preuzeti kako bi sačuvali bojler i bezbednost stanara.

Za popravku grejača na bojleru neophodan je vodoinstalater i električar, budući da je spoj vode i struje opasan, nije preporučljivo da sami pokušamo da rešimo problem, jer to može biti pogubno po nas.

Kvar u bojleru e neophodno ozbiljno shvatiti jer smo svedoci tragedija da lice strada dok se tušira zbog neispravnosti grejača koji pusti struju u vodu, dok neko u tom trenutku pušta vodu i tom prilikom dolazi do strujnog udara. Zato se uvek preporučuje gašenje bojlera prilikom kupanja.