Zamena grejača na bojleru Batajnica

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kako bi se utvrdilo koliki je stepen kvara na grejaču potrebno ga je ispitati posebnim instrumentom ommetrom i to spajanjem krajeva izvoda. Kada dođe do prekida izvoda ili manjeg otpora između izvoda i uzemljenja od propisanog, tada je potrebno zameniti grejač.

Osim taloženje kamenca koji je glavni factor pregrevanja grejača, na pregrevanje grejača utiče i grejanje vode preko 60 stepeni.

Zamena grejača ba bojleru


Kod zamene grejača na bojleru važno je znati da ova procedura nije komlikovana, ali je potrebno sprovresti mere zaštite. Pre svega potrebno je na ventilu zatvoriti protok vode na bojler, oboriti osigurač bojlera i isključiti indicator.

Takođe, potrebno je otvoriti baterije na toplu vodu da bi opao pritisak na bojleru, a zatim i skinuti flanšnu.

Menjanje grejača na bojleru


Menjanje grejača je moguće tek nakon skidanja flanšne, zatim nakon zamene grejača potrebno je promeniti dihtung flanšne. Menjanje grejača je uspelo ukoliko nakon zamene voda iz bojlera ne curi.

Ukoliko vam se sve ovo čini isuviše komplikovano potražite preporuku za pouzdani vodoisntalaterski servis. Menjanje grejača je za njih svakodnevna intervencija i oni us kladu sa svojim poslom poštuju niz pravila prilikom izvođenja ove intervencije.

Takođe, važno je da slušate njihove savete o održavanju bojlera i grejača, jer ćete na taj način produžiti njihov životni vek.

Popravka grejača na bojleru


Popravka grejača na bojleru nije jedina intervencja kada su u pitanju bojleri. Često pozivi vodoinstalatera pristižu kako zbog redovnog serisiranja bojlera tako i zbog zamene drugih komponenti na bojleru kao što je zamena sigurnosnog ventila.

Ventil reguliše pritisak vode u bojleru a pored termostata i grejača takođe je veoma važan da bi bojler radio dobro. Zato je važno da sa prvim znacima korozije, mehaničkog oštećenja ili promene boje, obavezno pozovete vodoinstalatera i električara da izađu na teren.