Zamena grejača na bojleru Dorćol

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Osnovna funkcija grejača je da zagreje vodu u bojleru. Ono što je još važno je i sam materijal od koga je napravljen kazan, bojler i grejač, oni moraju biti komparibilni i pružati dobre mogućnosti kada je rad bojlera i održavanje u pitanju.

Ono što većina nas ne zna je da prohromski kazan sklon nakupljanju kamenca. Kada se na grejaču nakupi kamenac, grejač ne može da vrši svoju osnovnu funkciju a to je da zagreva vodu, već zagreva kamen i na taj način troši mnogo više struje nego što je predviđeno.

Zbog toga je zamena grejača na bojleru pametna investicija koja će vam sačuvati bezbednost ali i uvećane troškove u budućnosti.

Zamena grejača na bojleru


Na našem podneblju zamena grejača na bojleru je veoma česta intervencija, zato što je naša voda takvog sastava da je još nazivaju i tvrda voda koja vremenom stvara kamenac koji šteti vašem bojleru.

Kada primetite da se voda u bojleru više ne zagreva kao ranije, obavezno pozovite vodoinstalatera. On će izaći na teren i uraditi procenu situacije. Cenu i vreme trajanja inetrvencije i popravke grejača ne možete saznati odmah, samo odokativno, jer je i za samo čišćenje kamenca ponakd potrebno mnogo više vremena od predviđenog.

Menjanje grejača na bojleru


Za menjanje grejača na bojleru potrebno je znanje vodoinstalatera i električara. Iako deluje kao jednostavna inetvencija, bjler je jdan od urešaja koji koriste i struju i vodu i zato može biti veoma delikatan i opasan za ppravku.

Popravka grejača na bojleru


Kada vodoinstalaterima javite da vam bojler više ne radi i da je potrebno jako dugo da dobijete toplu vodu, oni će znati da je grejač najverovatniji uzrok. Ukoliko niste redovno čistili kamenac na grejaču, sva je priliak da će mu biti potrebna zamena.

Zamena grejača je nešto što se svakodnevno radi i kao intervencija je rutinska stvar ali i i veoma opasna za izvođenje ako niste dovoljno stručni.