Zamena grejača na bojleru Vračar

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Kad je zamena grejača na bojleru u pitanju, to je veoma delikatna procedura zato što je potrebna kako intervencija vodoinstalatera tako i električara. Kako biste samo zamnili grejač neophdno je da poznajete i vodoinstalaterski zanat i da znate da radite sa strujom.

Zamena greječa na bojleru


Zamena grejača na bojleru je veoma tražena i važna usluga koju možete zatražiti od bilo kog profesionalnog vodoinstalaterskog servisa. Budući da nam je bojler izuzetno važan, jer uz pomoć njega dobijamo neophodnu toplu vodu za kupanje, ovakve intervencije su česte i hitne.

Zamena grejača na bojleru je potrebna onda kada dođe do kvara grejača. Često se dešava da grejač pregori zbog nataloženog kamenca, a kod nas ovo je veoma čest slučaj jer je naša voda iz vdovoda tvrda i puna kamneca koji se vremenom taloži na svim uređajima koji koriste vodu.

Menjanje grejača na bojleru


Menjanje grejača na bojleru je intervencije koja zahteva profesionalnu uslugu i ne preporučuje se da je radite samo ukoliko nemate potrebnog znanja. Ukoliko sami rukujete sa električnim aparatima, rizikujete da napravite još veći kvar ali i sopstvenu bezbednost, jer struja nije za igranje.

Takođe još jedan razlog je taj što možete napraviti još veći trošak, nego da odmah pozovete profesionalca.

Popravka grejača na bojleru


Pre svake popravke prvo i osnovno je isključiti struju i dovod vode, kao biste stvoril bezbedne uslove za rad. Potrebno je zavrnuti glavni ventil u kupatilu i ventil za boojler.

Ukoliko želite da proverite da li ste dobro isključili vodu, pustuite vodu u kadi, ukoliko ne teče, dobro ste uradli posao.

Takođe potrebno je skinuti i zaštitni poklopac na dnu bojlera, zatim i pripremiti crevo sa priključkom od pola cola i skinuti sigurnosni ventil. Ukoliko vam sve ovo zvuči komplikovano pozovite dobrog električara i vodoinstalaterski servis u pomoć. Za njih je zamena grejača na bojleru rutinska operacija i samim tim vaš kvar će brzo biti rešen.