Otpušavanje sudopere Palilula

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Sudopera je bitna sanitarija u svakom domu, i mora da bude prohodna i funkcionalna, zbog toga što se sudovi stalno peru. Sa zapušenom sudoperom morali biste da perete sudove u kupatilu, a to ne bi bilo nimalo prijatno, zar ne?

Ipak, postoje znaci koji nam govore da nešto nije u redu sa sudoperom, i to je najpre sporiji protok vode u odvod, pa dalje kroz cevi. Ovo obično znači da je zapušen sifon, ili je problem ozbiljniji, a to znači da se negde formirao čep u cevima.

Postoji više načina da se ovo reši. Sifon se može jednostavno promeniti, i to je deo koji nije skup, jer je obično izrađen od plastike. Sa druge strane, ako je nastao čep u zidu, u cevima, onda moramo da znamo gde je on tačno.

Kada to ne znamo, onda se uvodi sajla u sve stanove, po toj vertikali. I to je do nedavno bila glavna praksa, radilo se sa ručnim sajlama, koje su uvođene u svaki stan, po kuhinjskoj ili kupatilskoj vertikali. Međutim, danas postoje savremenija rešenja, kao što je snimanje cevi pomoću kamere. 

Oštro oko kamere će ući u sve cevi, i snimiće ih iznutra. Moći će da vidi sve naslage koje su formirane, masnoće, i tačno će locirati čep. Moguće je videti i od čega je čep sastavljen, kakve su to naslage. Onda majstori, kada sve te informacije znaju, donose odluku kako da reaguju. 

Sajla koja ima rotirajuće glave, veoma je dobro rešenje, jer ona te svoje glave okreće u krug, pa onda sastruže masnoće sa zidova cevi iznutra, ostavljajući ih čistim. Isto tako, gura i razbija sve čepove i fizičke prepreke koje se nalaze ispred nje. Ona radi na struju, i izuzetno je moćna, daleko više u odnosu na ručne sajle, koje smo spominjali.

Pozovite naše ekipe radi dogovora.