Otpušavanje slivnika Surčin

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Osim ostataka sapuna i drugih hemijskih sredstava koja se koriste u kuhinji i u kupatilu, u cevima se gomilaju i druge nečistoće. Tačnije zadržavaju se na njihovim zidovima, što vremenom može da dovede do poteškoća u funkcionisanju kako vodovodnog, isto tako i kanalizacionog sistema u objektu bilo kakve namene i površine. I to se ne događa samo u unutrašnjosti objekata, već i u dvorištu, odnosno van tih objekata, tako da je neophodno i redovno održavanje svih slivnika, kako bi voda mogla bez ikakvih smetnji da otiče.

Posebno kada su u pitanju septički ili gajger, odnosno spoljašnji ili unutrašnji slivnici, vodoinstalateri preporučuju redovno čišćenje. Međutim, čak i ako ukućani, odnosno ljudi koji borave ili rade u tom prostoru, vode računa o korišćenju pomenutih sistema, te svih njihovih delova, ponekad može doći do neprijatnih situacija, koje iziskuju angažovanje stručnjaka, koji su specijalizovani i za mašinsko otpušavanje slivnika Surčin i za ručno. Najčešće se to događa nakon otapanja snega ili u vreme jeseni, kada je povećana i količina padavina. Sasvim razumljivo i zbog čega, jer voda nosi prljavštinu, odnosno grančice sa drveća i stvara talog koji utiče na oticanje vode iz slivnika, koji se nalazi u dvorištu konkretnog objekta. 

Kada je bolje izvršiti mašinsko otpušavanje slivnika Surčin?


Da razjasnimo odmah, vodoinstalateri će na licu mesta da donesu odluku o tome na koji način će pokušati da reše konkretni problem. Naime, iako se generalno otpušavanje slivnika Surčin uz pomoć WOMA vozila, odnosno mašinski, smatra sigurnijom opcijom, prosto zato što će zahvaljujući pritisku vode, problem sa funkcionisanjem slivnika u okviru određenog prostora biti sasvim sigurno rešen i to na dugoročnom nivou, postoje situacije kada će ova usluga biti izvršena na drugačiji način, to jest ručno. U tom slučaju će majstori koristiti sajlu, uz pomoć koje će uspeti da otklone čep, odnosno nečistoće koje i jesu dovele do poteškoća u funkcionisanju slivnika. 

Posebno je važno da svi, u čijem stambenom, poslovnom ili prostoru druge namene, bude došlo do začepljenja bilo kog tipa slivnika, moraju imati na umu da majstori najpre moraju da izađu na teren. U kratkom roku pošto ih budu kontaktirali klijenti, vodoinstalateri će posetiti konkretni objekat i utvrdiće na licu mesta da li je zaprljanje manjeg ili već obima, a potom će nastojati da procene i u kom delu je došlo do poteškoća, odnosno da li se čep nalazi bliže ili dalje odvodu. I te informacije jesu najbitnije vodoinstalaterima, kako bi znali da li je bolje da izvrše ručno otpušavanje slivnika Surčin ili da koriste specijalna vozila, kako bi pod pritiskom očistili konkretni unutrašnji ili spoljašnji slivnik.