Otpušavanje slivnika Stari Grad

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

U većini slučajeva se ljudi sete da kontaktiraju stručnjake, koji su između ostalog specijalizovani i za ručno i za mašinsko otpušavanje slivnika Stari Grad tek kada se javi problem sa funkcionisanjem gajger, slivnika za septičku kanalizaciju ili onih koji se, recimo nalaze u unutrašnjem prostoru. A zapravo bi trebalo redovno ih održavati, posebno kada su u pitanju oni slivnici, koji se nalaze u dvorištu. Jednostavnije rečeno, spoljašnji slivnici se smatraju ugroženijima, jer su izloženi i spoljašnjim uticajima. Zato je uvek preporučljivo angažovati majstore po završetku zime, odnosno nakon otapanja snega, naročito, prosto zato što se tada u njih slije i mnogo više prljavštine, nego u uobičajenim situacijama. Isto se odnosi i na periode obilnijih kiša, nakon čega bi trebalo očistiti ih i omogućiti im nesmetani protok.

Svako ko ne želi da se susretne sa neprijatnošću, koju začepljeni slivnici nose, valjalo bi da pre toga posveti pažnju njihovom adekvatnom održavanju. A to znači da bi vodoinstalateri trebalo da budu angažovani makar jednom u toku godine za ručno otpušavanje slivnika Stari Grad ili mašinsko, a sve u zavisnosti od nivoa zaprljanja. 

Međutim, kada se već javi problem u vidu čepa, koji ometa funkcionisanje konkretnog unutrašnjeg ili spoljašnjeg slivnika, tada neizostavno treba reagovati što je moguće pre, da ne bi došlo do većeg problema i veće štete. 

Kako vodoinstalateri vrše otpušavanje slivnika Stari Grad?


Iako neko smatra da može samostalno da očisti slivnike, bez obzira da li se oni nalaze u unutrašnjem ili u spoljašnjem prostoru, često se događa da čak i ako možda uspeju da taj problem reše, brzo nakon toga će se problem opet javiti. Sve to i jeste sasvim očekivano prosto zato što je za otpušavanje slivnika Stari Grad neophodno imati odgovarajući alat, ali i znanje, odnosno iskustvo. A sve to vodoinstalateri bez ikakve sumnje imaju.

Posebno ako se na određenoj lokaciji mora izvršiti mašinsko odgušenje je sve to važno. U takvim situacijama isključivo vodoinstalteri i imaju mogućnost da reše taj problem, jednostavno zato što će tom prilikom morati da koriste i specijalna, takozvana WOMA vozila, kako bi mašinsko otpušavanje slivnika Stari Grad bilo izvršeno pod pritiskom. Pomenuta usluga se najčešće vrši kada je reč o velikom zaprljanju, odnosno ako čep ne može da bude otklonjen uz korišćenje ručne sajle. U svim ostalim slučajevima se najčešće otgušenje vrši ručno, kada se koristi namenska sajla.