Otpušavanje slivnika Borča

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Za iskusne vodoinstalatere potpuno je svejedno da li im se klijenti obrate sa zahtevom da bude izvršeno otpušavanje slivnika Borča u dvorištu ili u unutrašnjosti određenog stambenog ili prostora bilo koje druge namene. U principu, primenjuju se potpuno ista pravila prilikom vršenja te usluge, bez obzira da li su u pitanju zapušeni slivnici u kući, stanu ili u nekoj fabrici, odnosno nekom drugom objektu ili je reč o gajger slivnicima, odnosno onima koji se koriste za septičku kanalizaciju.

Najbitnije je u suštini da klijenti kontaktiraju odabrani vodoinstalaterski servis u što kraćem roku, odnosno odmah nakon što primete da protok u slivniku nije isti kao ranije. 

Posebno ako su u pitanju spoljašnji slivnici, događa se često nakon zime ili s jeseni da dođe do začepljenja, usled gomilanja granja i drugih nečistoća. Upravo zato se i preporučuje da otpušavanje slivnika Borča u dvorištu, odnosno napolju bude vršeno sa vremena na vreme, kako bi protok bio optimalan i da ne bi eventualno došlo do začepljenja.

Na koji način vodoinstalateri vrše otpušavanje slivnika Borča?


Bez obzira da li se klijenti obrate odabranom vodoinstalaterskom servisu ili vodoinstalateru sa zahtevom da bude izvršeno otpušavanje slivnika Borča koji se nalaze u unutrašnjosti nekog objekta ili u dvorištu, odnosno vani, majstori će izaći u što kraćem roku nakon toga na teren. Prilikom posete konkretnom stambenom, poslovnom ili objektu neke druge namene, vodoinstalateri moraju imati jasan uvid u stanje slivnika. 

Zapravo se radi o tome da oni moraju na prvom mestu da izvrše procenu nivoa zaprljanja, a odmah zatim i da ustanove u kom delu se nalazi začepljenje, odnosno gde je formrian čep, koji je i doveo do otežanog rada konkretnog slivnika. Sve te informacije su vrlo važne svakom vodoinstalateru, jednostavno zato što će u skladu sa njima i moći da odluči na koji način će da izvrši otpušavanje slivnika Borča. 

Ukoliko ustanovi tom prilikom da je čep relativno blizu odvoda i da je u pitanju zaprljanje manjeg obima, verovatno će uslugu vršiti ručno, odnosno uz korišćenje namenske sajle. Međutim, ako majstor bude utvrdio da je zaprljanje većeg obima, te da se čep nalazi na mestu koje nije naročito lako dostupno, predložiće klijentima da budu korišćena namenska vozila, kako bi otpušavanje slivnika Borča izvršio pod pritiskom.