Zamena starog bojlera za novi

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Svaki uređaj može da dotraje, pa je to slučaj i sa bojlerima, naravno. Postoje bojleri koji su emajlirani,  oni koji imaju pocinkovani kazan, kao i bojleri sa inox, prohromskim kazanom. Garancija na sve modele je različita. Na emajlirane kazane, garancija je samo oko godinu dana, a u praksi traju nešto duže. Pocinkovani kazani poseduju garantni list na oko pet godina, a prohromski kazani imaju sigurnost na deset do petnaest godina.

Ovde se garancija odnosi samo na kazan, ne i na ostale delove koji čine bojler, a to su grejač, termostat, sigurnosni ventil, creva i slično. 

Kada se stari bojler menja novim, potrebno je znati kako odraditi demontažu. Ovo je jednako važan postupak kao i sama montaža. Mora se ispustiti voda, a onda pažljivo skinuti stari bojler, bez oštećenja zidnih pločica. Nakon toga, postavljaju se nosači, ako već stari ne mogu da odgovaraju ili su dotrajali.

Posle svega, bojler se montira na nosače i priključuje se na struju i na vodu. Majstori obično sačekaju da provere rad novog bojlera, tako što će se ugrejati prva količina vode.