Ugradnja bojlera Borča

Vodoinstalater odgusenje Beograd logo

Vodoinstalaterski servis

063/262 242 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Reakcija ljudi koji u nekom stambenom ili poslovnom prostoru žive, odnosno rade, kada dođe do kvara na elektro ili vodovodnim instalacijama je od ključne važnosti. Možda baš i ne primete odmah kada dođe do kapanja vode iz bojlera, recimo, ali u slučaju da dođe do curenja vode iz bojlera ili iz zida, nema nikakve sumnje da će primetiti. U takvim situacijama je vrlo važno da što je moguće pre kontaktiuraju majstora, kako bi on izašao na teren i utvrdio gde je nastao kvar, odnosno da bi ga što je moguće pre i otklonio. 

Mada, istini za volju, mnogi kada primete da curi voda iz bojlera smatraju da je to znak da mora biti izvršena ugradnja bojlera Borča. Ipak, na svu sreću, to nije baš uvek slučaj. 

Naravno da postoje slučajevi kada vodoinstalater jednostavno nije u mogućnosti da otkloni konkretni kvar, ali će se on svakako potruditi da to učini, pre nego što predloži klijentu da kupi novi bojler.

Zbog čega se najčešće kvare bojleri u kupatilu?


S obzirom na to da je u pitanju uređaj koji se neprekidno koristi, a kao i svaki drugi ima određeni vek trajanja, to nije čudno što vremenom dolai do kvara na bojleru. 

Jedan od čestih uzroka je sastav vode, koja je puna kamenca, što vremenom dovodi i nagomilavanja kamenca u unutrašnjosti bojlera. Sve to i te kako negativno utiče na sam uređaj, pa usled nagomilanog kamnenca bojler ne greje dovoljno brzo vodu. Naravno da tada najčešće ne treba da bude izvršena zamena i ugradnja bojlera Borča, već će vodoinstalater da se pobrine da na profesionalan način očisti bojler od kamenca. 

Još jedan od čestih uzroka kvara na bojleru jeste termostat. Ukoliko vodoinstalater utvrdi da je neispravan termostat razlog zbog poteškoća u radu bojlera, on će ga u relativno kratkom roku zameniti i isposobiti uređaj za dalji rad.

Događa se i da se pokvari grejač na bojleru ili da dođe do oštećenja cevi, pa da je to uzrok otežanog rada. Ni u tom slučaju vodoinstalater neće predložiti da bude izvršena demontaža i ugradnja bojlera Borča, već će promeniti grejač i cevi.