Odgušenje kanalizacije Medaković

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Nema nikakve sumnje da je situacija kada u kuhinji ili kupatilu ne radi nešto kako treba, naročito neprijatna svima koji u tom prostoru žive ili rade. Svakako je mnogo nezgodnije kada dođe do začepljenja odvoda, a još i ako dođe do izlivanja kanalizacije, situacija postaje izuzetno neprijatna. 

Potrebno je prvo reagovati onako, kako situacija nalaže. 

Poznato je da je prilikom kvara na vodovodnim instalacijama najbitnije u što kraćem roku zatvoriti glavni ventil. Međutim, kada dođe do zagušenja bilo kog odvoda, tada jedino može biti u što kraćem roku kontaktiran izabrani vodoinstalater, koji će izvršiti profesionalno odgušenje kanalizacije Medaković.

Ali da bi majstor mogao da reaguje, najpre je potrebno da ga klijent ukratko informiše o tome koji se problem javio u određenom, stanu, kući, stambenoj zgradi ili bilo kom poslovnom, te industrijskom objektu. Vrlo brzo posle toga će vodoinstalater nastojati i da poseti konkretni objekat, kako bi na licu mesta utvrdio o kolikom začepljenju se radi. Na osnovu te procene će i da donese odluku da li je u konkretnom slučaju bolje da uslugu odčepljenja kanalizacije izvrši mašinski ili ručno. 

U što kraćem roku treba zvati majstora


Iako naravno ima i onih ljudi, koji će pokušati samostalno da izvrše odgušenje odvoda na sudoperi ili lavaou, recimo, vrlo brzo će shvatiti da je to praktično nemoguće.

Tačnije, možda i jeste moguće ako se radi o izuzetno malom zaprljanju i ako je do njega došlo pri vrhu cevi, to jest bliže odvodu. Ali se čak i u takvim situacijama preporučuje profesionalno odgušenje kanalizacije Medaković, prosto zato što će se vodoinstlateri potruditi da taj problem reše na duge staze. A to se baš ne može reći za prvobitnu situaciju, jer mnogi ljudi nisu svesni koliko ozbiljno treba pristupiti postupku otčepljenja kanalizacije.

Jer čak i ako uspeju da taj problem reše, a obično uz primenu ručne sajle ili različitih sredstava, koja se preporučuju za čišćenje odvoda i cevi, uopšte, te posredno za odgušenje kanalizacije, u relativno kratkom roku posle toga će se gotovo sigurno susresti sa istim tim problemom.

Sa druge strane, ukoliko shvate da je uvek bolja opcija taj posao prepustiti stručnjacima, uz adekvatno korišćenje konkretnih sanitarnih elemenata ili sudopere, dugo neće doživeti tako neprijatnu situaciju kao što je začepljenje odvoda.

Šta još možete da preduzmete?


U principu je najbitnije da vaša rekacija bude što brža. Preporuka je da čim primetite da voda u lavabou ili kadi, te sudoperi ili tuš kabini, otežano otiče, kontaktirate izabranog majstora. A to se odnosi i na promene koje su uočljive kada je u pitanju wc šolja. Obično se u tom slučaju zagušenje manifestuje podizanjem nivoa vode, nakon rada vodokotlića. 

Upravo u takvim situacijama je važno da bude primenjeno profesionalno, mašinsko ili ručno odgušenje kanalizacije Medaković, kako biste predupredili moguće izlivanje kanalizacije.

Majstori će svakako na osnovu procene stanja cevi i nivoa začepljenja najpre da donesu odluku o tome da li je bolje da postupak otčepljenja kanalizacije bude izvršen ručno ili mašinski. A onda će takođe odlučiti i da li je potrebno da bude izvršeno snimanje kanalizacionog sistema. 

Uopšteno govoreći, tu uslugu vodoinstalateri preporučuju u slučaju da nisu u mogućnosti na osnovu procene da definišu gde je tačno došlo do začepljenja, te ukoliko smatraju da treba videti u kakvom stanju se nalaze cevi. Postoje situacije kada se preporučuje i vršenje kontrolnog snimanja, a to sve obično nakon što bude izvršeno odgušenje kanalizacije Medaković, mašinski ili ručno.