Odgušenje kanalizacije Banovo brdo

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Kada već dođe do toga da kuhinja ili kupatilo ne funkcionišu kako treba i da je potrebno da vodoinstalater izađe na teren, kasno je da se bilo šta preduzme.

Ukoliko želite da izbegnete angažovanje majstora često, potrebno je voditi računa o tome šta bacate u odvode.

Često mnogi ljudi ne vode baš mnogo računa o tome. Ali kada je potrebno da bude izvršeno profesionalno odgušenje kanalizacije Banovo brdo, obično se vlasnici stambenog prostora hvataju za glavu. Prvo zato što treba kontaktirati majstora u najkraćem mogućem roku, kako bi izašao na teren i otklonio problem u funkcionisanju kanalizacionog sistema, a zatim i zato što je moguće da će biti potrebno i izvršenje određenih dodatnih usluga. 

Pažljivo održavajte odvode

Ako zaista želite da izbegnete ove neprijatne situacije, neophodno je da na vreme povedete računa o tome da otpaci od hrane ne prolaze kroz odvod sudopere, odnosno da u wc šolju ne bacate vatu i štapiće za uši, na primer. 

Sasvim je očekivano da vremenom dođe do začepljenja odvoda, bilo na lavabou, bilo u kadi ili sudoperi, odnosno wc šolji i da je potrebno da vodoinstalateri izađu na teren i izvrše profesionalno odgušenje kanalizacije Banovo brdo. Zapravo je to donekle i očekivano, budući da se sapun za ruke, na primer gomila na zidovima cevi na lavabou, što vremenom dovodi do otežanog protoka vode i zagušenja. 

Ručno i mašinsko odgušenje kanalizacije Banovo brdo


Na svu sreću, profesionalci koji su specijalizovani za odgušenje kanalizacije Banovo brdo, ovu uslugu mogu izvršiti u relativno kratkom roku. 

Zapravo će majstori čim ih klijenti budu kontaktirali da se postaraju da posete konkretni stambeni ili poslovni, odnosno industrijski objekat, ne bi li utvrdili i o kolikom začepljenju se radi i u kom delu cevi je do njega došlo.

U većini slučajeva se praktikuje da bude primenjeno odčepljenje kanalizacije ručnom sajlom, kada vodoinstalater utvrdi da je do zagušenja došlo relativno blizu odvoda. Tačnije, u delu cevi, kome majstor može da priđe ručnom sajlom i relativno brzo ga otkloni.

Međutim, u slučaju da je do začepljenja došlo dalje od odvoda, to jest na mestu koje nije tako lako pristupačno, vrlo je verovatno da će odgušenje kanalizacije Banovo brdo morati da bude izvršeno pod pritiskom, odnosno uz korišćenje specijalnih mašina i vozila. 

Čak postoje slučajevi kada vodoinstalater ne može tako lako da utvrdi gde je tačno nastao problem, pa se tada klijentu preporučuje dodatna usluga u vidu snimanja kanalizacionog sistema specijalnim kamerama. Ta usluga ima za cilj da majstoru najpre olakša detetktovanje problema, te da mu omogući da stekne uvid i u stanje kanalizacionih cevi.

Svakako se odgušenje kanalizacije Banovo brdo može izvršiti ne samo u pojedinačnim stanovima i kućama, već i u stambenim zgradama, a kada je potrebno da bude izvršeno odčepljenje cele horizontale ili vertikale. Takođe, izabrani vodoinstalateri mogu tu uslugu pružiti i u okviru bilo kog poslovnog objekta, ali i industrijskog.

Osim za pomenutu uslugu, ovi profesionalci su specijalizovani i za odgušenje kišne kanalizacije. Po zahtevu klijenata mogu da izvrše i čišćenje septičkih jama i odvoda, te odnošenje otpada na deponiju.