Odgušenje kanalizacije Vidikovac

Vodoinstalaterski servis

060/428 46 22 Beograd
Ocena 4.75/213
Radimo 24h dnevno - 7 dana u nedelji - 365 dana u godini

Uz brojne vodoinstalaterske usluge, majstori mogu da izvrše i hitne intervencije, tako da po zahtevu klijenata, pored ostalog vrše i profesionalno odgušenje kanalizacije Vidikovac i to praktično u bilo kom momentu. Stvar je u tome da vodoinstalateri mogu tu uslugu da izvrše ne samo u toku radnog vremena, nego isto tako i posle njega. Dakle, vodoinstalater može biti angažovani u toku noći, ako dođe do začepljenja kanalizacije u nekom objektu, ali i u toku bilo kog državnog praznika, te svakog radnog dana i vikendom. 

Vrlo je važno da klijent kontaktira izabranog majstora putem telefona, te da ga uputi u to kakav se problem dogodio u konkretnom stambenom ili poslovnom, te objektu bilo koje druge namene. Zatim će majstor da se sa klijentom dogovori i da u najkraćem mogućem roku poseti konkretni objekat, te da samostalno proceni da li je potrebno odgušenje kanalizacije izvršiti ručno ili mašinski, odnosno da li je neophodna bilo koja druga dodatna usluga. 

Najbitnije je brzo reagovati kada dođe do začepljenja kanalizacije 


Svako ko je imao dodira sa ovako neprijatnom situacijom zna da je u suštini brza reakcija vlasnika prostora, odnosno ljudi koji u njemu borave od izuzetnog značaja za rešenje konkretnog problema. 

Naravno da je poželjno i da čim se primete prvi problemi sa funkcionisanja kanalizacionog sistema, vlasnik određenog prostora kontaktira izabranog majstora, kako bi se dogovorio sa njim kada može da dođe i proceni da li je potrebno izvršiti odgušenje kanalizacije Vidikovac u konkretnom slučaju. 

Takođe je važno znati i to da se ova usluga vrši u principu na dva načina. Svakako majstor donosi odluku o tome da li će koristiti ručnu sajlu kako bi odčepio odvod ili na sudoperi ili na kadi, odnosno lavabou ili tuš kabini, te bideu ili wc šolji, s tim da ta usluga može biti izvršena i mašinski. 

U tom slučaju će biti neophodno da se koriste i specijalna vozila, uzevši u obzir da se odgušenje kanalizacije Vidikovac mašinskim putem vrši pod pritiskom. 

U oba slučaja je naročito važno napomenuti i to da vodoinstalateri i te kako vode računa ne samo o tome da brzo izvrše konkretnu uslugu, nego i da određeni prostor zaprljaju što je manje moguće, jer će na taj način u velikoj meri olakšati i klijentima kasnije čišćenje. Naravno da to baš i nije moguće ukoliko je došlo do izlivanja kanalizacije, pa je tek onda angažovan majstor. 

Koje još usluge vrše vodoinstalateri Vidikovac?

Svakako da će se na prvom mestu pobrinuti da u najkraćem mogućem roku izvrše ručno ili mašinski odgušenje kanalizacije Vidikovac, s tim da vodoinstalateri mogu da ponude klijentima i čišćenje odvoda, kao i spoljne kanalizacije, ali i čišćenje septičkih jama. U tom slučaju će se dogovoriti sa klijentima i o tome da li je potrebno da odvezu otpad na deponiju ili ne, pa će prema tome i biti formirana celokupna ponuda. 

Usluga snimanja kanalizacionih cevi specijalnim mikro kamerama je takođe na raspolaganju klijentima, a ona se primenjuje samo u određenim slučajevima, kao dodatna dijagnostička usluga. Zapravo se radi o tome da majstori koji su specijalizovani za odgušenje kanalizacije Vidikovac u određenim slučajevima ne mogu na osnovu lične procene da odluče kako će izvršiti tu uslugu. Tada se preporučuje upravo snimanje kanalizacionog sistema, kako bi vodoinstalater stekao jasan uvid ne samo u stanje cevi, nego i u to na kom mestu je došlo do začepljenja. Na osnovu snimaka tih kamera će on doneti odluku i o načinu izvršenja konkretne usluge. Ukoliko to majstor bude smatrao potrebnim, takođe će preporučiti da bude izvršeno i kontrolno snimanje, kako bi bio potpuno uveren da je određeni problem rešen.